Skip to content

Halvat lennot Riikaan

 

Riika on viehättävä kulttuurikaupunki Baltiassa, joka sopii erinomaisesti matkakohteeksi pidennetyn viikonloppuloman viettäjille tai muutaman päivän kaupunkilomaa kaipaaville. Riika sijaitsee hyvin lähellä Helsinkiä, vain puolentoista tunnin lentomatkan päässä Helsingistä, mutta se on silti mukavan erilainen kaupunki. Latvia ei ole entuudestaan tuttu monellekaan suomalaiselle, joten sen kulttuuri tarjoaa paljon uutta. Riikassa perinteinen baltialainen kulttuuri yhdistyy hienosti länsimaiseen moderniin kulttuuriin. Riian keskustassa on paljon nähtävyyksiä, muun muassa Miehitysmuseo sekä Vapaudenpatsas ovat suosittuja kohteita. Vanha kaupunginosa on todella kaunis ja siellä voi tehdä ostoksia toreilta ja pienistä putiikeista. Riika on tunnettu maailmalla myös kauniista jugend-tyylisistä rakennuksistaan.

Jos haluaa viettää rantalomaa, niin Riikan lähellä oleva Jurmala tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet. Jurmalan hiekkaranta kilpailee kauneudessa monen etelä-Euroopan hiekkarannan kanssa. Suosittua on myös yhdistää Riikan kaupunkilomaan rantaloma Jurmalassa. Jurmalaan pääsee Riikasta esimerkiksi junalla, tai sitten voi vuokrata auton ja tutustua Jurmalaan omatoimisesti.

Riikaan lennetään ympäri vuoden Helsingistä suoria lentoja ja kesäkaudella lentojen määrä yleensä tuplaantuu. Air Baltic lentää Riikaan yhteistyössä suomalaisen Blue1:n kanssa ja tarjoaa usein halpoja lentoja Riikaan sekä Finnair lentää myös sinne. Hintavertailu Helsinki – Riika reitillä kannattaa, sillä lentohinnoissa on suuria eroja. Vertailemalla voi näinkin lyhyestä matkasta säästää useita kymmeniä euroja. Riikan lentokentän lyhenne lentovarausjärjestelmissä on RIX.

Categories: halvat lennot.

Tags: , , , ,

Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.